Weerbaarheid

Weerbaarheid

Binnen het thema 'weerbaarheid' wordt er op een ervaringsgerichte manier gewerkt. Op deze manier proberen we de kinderen inzicht te geven in hun eigen weerbaarheid en assertiviteit. Dit is de eerste stap om te kunnen reflecteren op jezelf én om hier veranderingen in aan te brengen. Na de therapie weten de kinderen wat ze lastig vinden, hebben we hieraan gewerkt en hebben ze handvaten om dit thuis - samen met hun ouders of begeleiders - verder te oefenen. 


Wanneer het voor kinderen lastig is om zich assertief op te stellen, komen ze regelmatig in situaties waarin ze misschien  'ja' zeggen tegen iets wat ze helemaal niet willen. Waarom durven deze kinderen geen weerstand te bieden? Misschien door onzekerheid, angst om afgewezen te worden of omdat ze zichzelf of een ander niet teleur willen stellen. Hier proberen we in de training een antwoord op te vinden. 


Het thema 'weerbaarheid' is een thema voor:

  • ... kinderen die denken dat ze niet zoveel of zelfs niets kunnen (een laag zelfbeeld).
  • ... kinderen die veel dingen spannend vinden en niet zoveel durven (faalangstig).
  • ... kinderen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen bij plagen, pesten of ruzie.


Contact

Wilt u meer informatie over het thema weerbaarheid? Klik dan op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan of stuur een bericht naar info@groeipmt.nl.

Wist u dat ...

... een behandeling nooit uit alleen maar één thema bestaat? Samen kijken we welke onderwerpen het best bij de hulpvraag passen! 

KvK 73452017

Copyright @ 2019 GROEI psychomotorische therapie

Contact

Hoessenboslaan 42A 5351 PD Berghem - regio Oss

info@groeipmt.nl

06 - 21 87 30 07